PRAKTISCH

PRAKTISCH

Je kan telefonisch contact met ons opnemen! Wel liefst tijdens één van onze beluurtjes omdat anders gesprekken met cliënten verstoord worden. Dit kan via het nummer 0456/20.21.37

Maandag van 19.00 tot 20.00 – Woensdag van 10.00 tot 12.00 – Vrijdag van 14.00 tot 16.00

Opgelet! Wegenwerken in Tongeren

Tongeren opnieuw bereikbaar via belangrijke toegangswegen

“Op de Luikersteenweg rijdt het verkeer op dit moment al opnieuw in beide richtingen. Vanaf vrijdag 28 april komt er een einde aan het éénrichtingsverkeer op de Baversstraat. De Bilzersteenweg volgt een week later. Stap voor stap raakt Tongeren zo opnieuw beter bereikbaar,” aldus Lydia Peeters, Vlaams Minister van Mobiliteit en Openbare werken .

Patrick Dewael, burgemeester stad Tongeren: “Eind volgende week wordt ook de tweede rijstrook in de Stationslaan terug vrijgegeven, dit zal de doorstroming aanzienlijk verbeteren. De werken op de Maastrichtersteenweg (N79) zijn omslachtiger en zullen meer tijd in beslag nemen. Via de app van AWV krijg je een zeer realistisch beeld hoe de weg eruit gaat zien. Het zijn allemaal werken met hetzelfde doel: het verkeer veiliger maken voor alle weggebruikers en de leefbaarheid in de stad en de omliggende dorpen verbeteren.” 

Met of zonder verwijsbrief

Cliënten kunnen op eigen initiatief aanmelden of doorverwezen worden door een huisarts of een andere hulpverlener.

Voor raadgevingen over voeding bij de diëtiste is eveneens een verwijsbrief van je huisarts of specialist nodig (KB78) om in aanmerking te komen voor tegemoetkoming door de mutualiteit.

Voor het ander aanbod kunnen cliënten vrij aanmelden. De hulpverleners binnen de praktijk zijn rechtstreeks toegankelijk.

Voor sessies bij de psychomotorisch therapeut is een verwijsbrief van je huisarts nodig om in aanmerking te komen voor tegemoetkoming door de mutualiteit.

Voor psychomotorische therapie is er ook een verwijsbrief nodig. Voor ELPZ is geen verwijsbrief meer nodig, voor GPZ is er een functioneel bilan nodig.

Eerste gesprek

Bij het eerste gesprek brengt u best de volgende zaken mee: de identiteitskaart van de jongere en een klevertje van de mutualiteit.

Tijdens het eerste gesprek wordt er een dossiertje aangemaakt en wordt ingeschat wat de best mogelijke zorg voor jullie is.

Indien julie over verslagen of andere relevante informatie beschikken, mogen jullie dit natuurlijk ook meebrengen.

Tarieven

In onze praktijk kan je cash betalen of via online toepassingen (Bancontact, Payconic, Joyn) of via overschrijving. We verwachten dat de betaling binnen de week in orde is. Indien er openstaande sessies zijn, zal dit met u besproken worden tijdens de eerstvolgende sessie. Indien er zich financiële moeilijkheden voordoen, aarzel dan niet om dit met ons te bespreken. We zoeken dan samen naar een oplossing.

Via deze link kan u de tarieven van onze behandelingen terugvinden.

Parkeerbeleid

Onze praktijk bevindt zich in Tongeren op de St. Truidersteenweg. Er is ruim voldoende parkeermogelijkheid op wandelafstand van onze praktijk. U kan parkeren voor de deur indien er plaats is of op de Steenweg zelf meestal langs beide zijden van de rijbaan. Gelieve niet te parkeren op de parkeerplaatsen voorzien voor het Wit-Gele Kruis en de orthodontiepraktijk; dit zijn privéparkeerplaatsen. Het is wel verplicht om je parkeerkaart te leggen. 

Annulering

Indien je niet naar een geplande afspraak kan komen, vragen we jou om minstens 48 uur op voorhand schriftelijk te annuleren. Dit kan kosteloos tot 48 uur op voorhand. Dit doe je steeds schriftelijk per mail op info@praktijkconnectus.be of via What’s App bij je persoonlijke hulpverlener.

No show fee/verzuimsvergoeding

Indien u niet tijdig annuleert, wordt er een verzuimingsvergoeding aangerekend. Indien u niet kan komen door overmacht, geldt deze verzuimvergoeding niet. Als u annuleert binnen de 48 uur rekenen wij een forfaitair bedrag aan van 30 euro. Indien je niet komt opdagen op je afspraak, zijn we genoodzaakt het volledige bedrag van de sessie die ingepland stond in rekening te brengen als verzuimvergoeding. Betaaltermijn is 7 dagen. Je krijgt hier per post en per mail een betaaluitnodiging.

Als cliënt heeft u ook recht op een verzuimvergoeding als uw hulpverlener door omstandigheden laattijdig een afspraak annuleert of niet nakomt (niet bij overmacht). Als verzuimvergoeding heeft u recht op een gratis sessie bij dezelfde hulpverlener. Deze gratis sessie wordt de eerstvolgende afspraak in overleg vastgelegd.

Terugbetaling

Binnen de jeugdhulpverlening bestaan er verschillende vormen van terugbetaling of vergoeding van therapie

 • Terugbetaling via de mutualiteiten: kijk voor concrete voorwaarden, terugbetalingsbedrag en aanvraagdocumenten op hieronder.
   • Psychomotorische therapie met verwijsbrief arts
   • Individueel voedingsadvies bij de diëtiste voor kinderen met overgewicht of obesitas, van 6 t.e.m. 17 jaar oud (behalve bij Voorzorg) met verwijsbrief arts
   • Groepsbegeleiding bij obesitas en eetstoornissen (bij CM): link
   • Psychotherapie bij de psycholoog voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar zonder verwijsbrief arts. 
   • Terugbetaling van diagnostiek door de mutualiteiten: zie document
 • Gedeeltelijke betaling van sessies door het FOD (indien behandelaar geconventioneerd is)
   • ELPZ bij de psycholoog voor kinderen en jongeren tot en met 23 jaar zonder verwijsbrief arts
   • GPZ bij de psycholoog voor kinderen en jongeren tot en met 23 jaar met functie-bilan opgesteld door klinisch psycholoog/orthopedagoog in samenwerking met arts

Klachtenprocedure

Via deze link kan u onze klachtenprocedure raadplegen. 

GDPR

Via deze link kan u onze GDPR-werking raadplegen.